0 kommentarer

Drivjagt af Jonas Bruun

af d. 19. februar 2006
Info
 
Sideantal

233

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04201-0

 

Omslaget til kriminalromanen “Drivjagt” ligner noget, der hører til i billigkassen med 70er krimier i landets brugtbogsbikse. På en eller anden måde rammer det krimiens stil helt perfekt, og det er sjældent man ser så vellykket omslagsarbejde. “Drivjagt” er en god sommerhuskrimi, som holder lige nøjagtig til en dags læsning. Det er en oldschool kriminalroman, som ikke tilfører noget nyt til genren, men hovedpersonen er så vellykket og tonen så overbevisende maskulin, at det hele går op i en højere og dermed ganske acceptabel enhed.

Bogen foregår ved den sjællandske vestkyst i et mindre landsbymiljø, som trods et fyringslystent menighedsråd og grådige bønder er forholdsvis tilforladeligt. Præsten Knud Thorm anholdes for mordet på en gammel fjende og løslades kun igen på grund af manglende beviser. Er der noget Thorm ikke bryder sig om, er det at være en del af andre menneskers verden, og han går nødtvunget i gang med opklaringsarbejdet. Præsten kan lide at gå på jagt, selvom det ikke altid er let for ham at trykke på aftrækkeren. Han kan lide sin kvinde i sine arme, men helst ikke i sit hoved. Gud forsvandt undervejs i teologistudiet, og Thorm har ingen ansvarsfølelse over for sit kald overhovedet. Det han går mest op i er de kødædende planter, han holder i et væksthus, hvor han minutiøst overvåger sine små miniøkosystemer. Det er ifølge ham selv det eneste, der måske kan kaldes feminint ved ham. Han er den type menneske, som tidligt i livet har overhørt aggressive, harmfulde og retfærdige (?) følelser så ofte, at han nu hvor han er midaldrende, for enhver pris vil undgå at komme i kontakt med den slags overhovedet. I løbet af opklaringen konfronteres han hele tiden med andres aggressivitet og grådighed, og til sidst kan han ikke længere gemme sig.

Selvom bogen er udkommet i 2006, føles det som om forfatteren er opflasket med og viderebringer stilen fra gamle Lademannkrimier. Men hvis du er i en periode, hvor du har fået til kanten af femikrimiernes kvindelige heltinder, så gå dog i gang med denne her, og læs om mænd der ikke er bange for rigtige våben.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter