0 kommentarer

I døden dine mænd af Niklas Ekdahl

af d. 11. januar 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

416

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7053-260-0

Originaltitel

I döden dina män

 

Niklas Ekdal har som sin første udgivelse skrevet en bog om nogle meget skelsættende begivenheder i Sverige fra 1600-tallet og til vor tid. Emnet og plottet er egentligt interessant, men jeg var lang tid om at finde den røde tråd, som man må forvente går gennem en thriller, der udspilles over så lang tid.
Den ene højtstående embedsmand efter den anden findes myrdet under meget bestialske omstændigheder i og omkring Stockholm. Det skal bemærkes, at de er alle pensionerede embedsmænd.
Efterforskningen deler sig i to spor. Det ene spor peger på nogle militante islamister, og en fremtrædende svensk muslim fængsles. Det andet spor peger i en helt anden retning, nemlig imod nogle for Sverige voldsomme begivenheder fra fortiden. Dette spor efterforskes af Vicekriminalkommissær Johanna Toft, og hun får hjælp af bl.a. en muslim ved navn Felix. Det svenske sikkerhedspoliti Säpo er imidlertid ikke interesseret i at droppe det islamistiske spor, og Johanna Toft bliver suspenderet fra tjenesten. Det afholder hende dog ikke fra at deltage i efterforskningen.

Hvis man har lyst til at læse en bog, der forholder sig kritisk til nogle store begivenheder i Sveriges historie, så skal man læse denne bog. Vær dog opmærksom på, at der er en lang og trang vej til opklaringen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter