0 kommentarer

How the Light Gets In af Louise Penny

af d. 20. juni 2019
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

534

Udgivet

2013

ISBN

978-0-7515-4423-7

Originaltitel

How the Light Gets In

 

Denne bog skulle have 12 stjerner.

Som andre bøger i serien sker der en hel masse, men ingenting er som det ser ud.

Armand Gamache’s overordnede, Silvain Francoeur, har decimeret mordafdelingen; fjernet alle de erfarne detektiver med unge, kyniske, udisciplinerede idioter som er blevet indoktrineret, at Armand er svag, ikke kan respekteres som chef for han forstår ikke brutalitet og vold. Kun Isabella Lacosta er tilbage. I forrige bog blev Jean Guy Beauvoir og Armand forfærdelige uvenner og har ikke talt sammen siden. Armand ville have ham i behandling for afhængighed af smertestillende midler; men siden har Francoeur og hans bøller holdt Jean Guy halvbedøvet med stoffer, taget ham med på ulovlige politirazzier i håbet om at han vil blive dræbt og på den måde holde Armand væk fra hvad der virkelig skal ske. Armand ser i Jean Guy en søn, holder utrolig meget af ham, og det stopper ikke fordi de skændtes.

I de sidste bøger har det tilbagevende emne været, hvem offentligjorde videoen fra da Armand og Jean Guy blev hårdt såret. Officielt har Armand accepteret rapporten om en hacker; men uofficielt søger han med Therese og Jerome Brunel; hun er overordnet politiofficer, han er pensioneret læge som holder af at løse koder. Armand er overbevist om at det var på Francoeur’s ordre. Jerome fandt noget som gjorde ham bange og som har med Arnot sagen fra år tilbage; dengang fandt Armand ikke beviser for Francoeur’s involvering men håbede at han var kommet af med alt det rådne.

Fra den lille landsby “De Tre Grantræer” beder Myrna, tidligere psykolog, nu ejer af boghandelen, om hjælp. Hendes tidligere patient og veninde Constance skulle være kommet til jul men er forsvundet. Armand og Isabella tager ned til landsbyen også for at komme væk fra den ækle stemning i Surete. De finder Constance  hjemme, myrdet mens hun pakkede kufferten. Hun var den sidste overlevende af fem tvillinger som alle i Canada kendte.  Nu har Armand en undskylding for at være i landsbyen som ikke er på landkortet, ikke har forbindelse til internettet. Han tager Therese og Jerome med herned mens deres telefoner tager en tur til deres datter i Vancouver. Hernede finder de ud ad at komme på nettet og begynder igen at søge.

Audrey Villeneuve arbejdede i transportministeret  da hun døde, politiet mener det er selvmord, men Armand finder det er mord. Jerome fandt en forbindelse mellem Audrey til planer om at sprænge en vigtig federal bro-tunnel i luften og på den måde separere fransk Canada fra engelsk Canada mens skurkene (politi og politikere) har tjent styrtende med penge på ikke at have repareret broen. Det viser sig at korruptionen går meget højt både indenfor politiet og i den politiske arena.

Bogen er utrolig spændende. Beskrivelserne af Armand som den tænksomme, anstændige, venlige politimand som tror på det bedste i folk selvom han er oppe mod noget forfærdeligt ondt, er helt fantastisk. Jeg ved ikke hvad jeg vil gøre når jeg er færdig med serien.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter