NYESTE
Født:
1958, Canada

Louise Penny

Født i Toronto, bor tæt på Montreal. Hun har haft en karriere som radiovært og journalist, inden hun blev fuldtids forfatter. Hun har vundet flere priser.

Hendes afdøde mand, Michael, var inspirationen bag kriminalkommisær Ganache.

Bibliografi

2005  Mørkt motiv

2007  Nådestødet

2007  Døden i april

2008  Mord på manoir bellechasse

2008  A rule against murder

2009  Den barske sandhed

2010  Begrav dine døde

2011  Hvad øjet ser

2012  Det smukke mysterium

2013  How the Lights Gets In

2014  The Long Way Home

2015  The Nature of the Beast

2016  A great reckoning

2017  Glass Houses

2018  Kingdom of the blind

2019  A better man

2020  All the devils are here

 

hvad øjet ser af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 5. april 2021
Med bind syv i serien om Armand Gamache er Penny tilbage i samme stil som de fire første bøger i serien. Til stor glæde for denne læser! En ret enkel mordgåde, men samtidig en hel masse andet – bl.a. nye vinkler på seriens spændende persongalleri. Hyggelig, underfundig og ublodig. Clara, som hidtil kunstnerisk har stået […]

begrav dine døde af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 31. marts 2021
Vi kommer langt tilbage i historien i denne bog. Augustin Renaud, lidt af en særling og enspænder, som brugte al sin tid på at lede efter de jordiske rester af Canadas forfader, Champlain, findes myrdet i en jordkælder under det gamle historiske bibliotek, Liberary and Historical Society. Armand Gamache og hans hund Henry befinder sig […]

den barske sandhed af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 12. marts 2021
Olivier, som ejer bistroen i Three Pines, er en nat på besøg i en hytte langt ude i skoven. I hytten bor en eneboer, og mens ildstedet sprutter fortælles en uhyggelig og skræmmende historie – en myte om en hær som nærmer sig, de leder efter en skat, mens de spreder ødelæggelse, kaos, massakre og […]

All the Devils Are Here af Louise Penny

af avnond. 6. oktober 2020
Jeg har fødselsdag i begyndelsen af September så i de senere år har min gave til mig været den nyeste bog af Louise Penny. I år er ingen undtagelse, jeg vil give den 20 ud af 5 stjerner. Denne gang møder vi hele Gamache familien på godt og ondt, men der er også kriminalitet. Amand […]

A Better Man af Louise Penny

af avnond. 4. oktober 2020
Intet er ændret. Kvinder bliver slået, kvinder bliver slået ihjel. En af de værste forbrydelser er når den ene partner slår den anden. Det er hvad denne bog handler om; hvad kan politiet gøre? ofte ringer ofret efter politiet, ikke for at anholde og anmelde ham, men for at få volden til at holde op. […]

mord på manoir bellechasse af Louise Penny

af Vibeke Holm Andersend. 28. juli 2020
Familen Morrow er samlet på det luksuriøse hotel, Manoir Bellechasse, som ligger fredeligt og idyllisk ved skov og vand. Familien består af den ældre dame, Irene Finney, tidligere Irene Morrow, efter mandens død gift igen med Bert Finney. Derudover er der hendes mand, de fire voksne børn, Thomas, Julia, Peter og Mariana Morrow. Thomas og […]