0 kommentarer

Holger Danske af Michael Ford

af d. 12. maj 2019
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2019

ISBN

9788793664395

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Den kristne Dansk-palæstinenser John Abdul Ali Hansen, sidder og ser Shakespeares Hamlet, en smuk sensommer aften på Kronborg Slot. Det der kunne have være en fantastisk aften for den unge litteraturstuderende der er dedikeret til Hamlet, er dog nok hans værste dag i livet. For midt blandt det begejstrede publikum befinder han sig med en bombevest, parat til at begå selvmord, for at redde sin mor, søstre og kæreste der er taget som gidsler af en muslimsk terrorcelle.

Jeg vil ikke røbe mere af handlingen, end at tingene udvikler sig ikke helt som forventet. Men der venter de involverede en nervepirrende tid, hvor ingen ved om de er købt eller solgt.

Det er en letlæselig spændingsroman med et glidende sprog. Ind i mellem er der dog lidt for mange gentagelser om hvor vi befinder os og hvordan biler er indrettet. I min optik er det nok at få de oplysninger én gang. Skuespillet Hamlet, ligger som underlægningsmusik under hele bogen, og Michael Ford laver en fin kobling mellem Johns følelser og den unge Prins Hamlet.

Michael Ford (1950) der bor i Ålsgårde, er mag.art i engelsk litteratur og har i mere end fyrre år skrevet dramatik og skønlitteratur.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter