0 kommentarer

Himmelsang af Pauliina Rauhala

af d. 10. september 2016
Info
 
Sideantal

274

Udgivet

2016

ISBN

9788771511437

Originaltitel

Taivaslaulu (oversat af Siri Nordborg Møller)

Udgave

1. udgave

 

Det første barn var en velsignelse. Da barn nummer to dukkede op kort efter, ligeså. Men den femte graviditet er en for meget. Det vil ingen ende tage. Vilja synes ikke længere, det er hverken rimeligt eller sjovt at være gravid igen. Det er skruen uden ende, den ene graviditet efter den anden – Og selv når barn nummer fem er kommet til verden, vil der sikkert komme et sjette og syvende…

Vilja og Aleksi er troende, og tilhører den Læstadianske trosretning. Og som troende er Guds vilje vigtigere end den enkeltes tarv. Gud tildeler enhver familie det antal børn, han har tiltænkt dem, og prævention er derfor ikke en mulighed.

“Himmelsang” er et anderledes portræt af både mennesker, en religion og et samfund. Beskrivelserne i bogen er virkeligt levende, og gør bogen utroligt nem at leve sig ind i. Gennem bogen lukkes man ind i et samfund, der har lukket sig selv ude fra resten af verden. Bogen er skrevet både som tilbageblik, nutidsberetning og i blogindlægsform, hvilket i starten forvirrede mig lidt som læser. Men som bogen skrider frem, går det faktisk op i en højere enhed, og meningen med de mange skriveformer bliver mere klar. Det giver et rigtigt fint og klart billede af samfundet som helhed, set med både kritiske og ukritiske øjne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter