0 kommentarer

Hendes blå øjne af Lisa Hågensen

af d. 5. juli 2017
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

369

Udgivet

2017

ISBN

9788771712025

Originaltitel

Hennes ögon blå
Oversætter Lars Poulsen

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Hvis man er til spænding og uhygge, så er ‘Hendes blå øjne’ lige sagen. Nogle steder er bogen helt Stephen King-agtig, og man speeder automatisk læsehastigheden op for at finde ud af, hvad der sker….alt imedens uhyggen breder sig. Andre steder er der så meget humor, at jeg kluklo, sproget er så indlevende, så man føler sig til stede og det er svært ikke at afspille sin egen film i hovedet og blive draget helt ind i sceneriet.

Vi følger bibliotekaren Raili der skal på ferie i sin lille hytte i Lövaren, men denne gang bliver ferien ikke som den plejer, der er noget ondt i skoven og det breder sig ud i det lille samfund…men hvem er det der iagttager Raili og hvorfor forsvinder folk? Har det med fortiden fortiden at gøre…? Raili og hendes veninde Ylva begynder at grave i stedets historie og de folk der bor i Lövaren, og for sent finder de ud af at de er op mod alt for stærke kræfter.

‘Hendes blå øjne’ er første bog i en serie om de to bibliotekarer Raili og Ylva. Næste bog, ‘Gæld til Djævelen’ er ved at blive oversat og udkommer næste år.

Til slut lige en lidt nørdet ting, jeg ved ikke om andre har det som jeg, men hvis der er musikhenvisning i en bog, så søger jeg det på nettet og lytter til det medens jeg læser videre. Det har givet mange gode oplevelser samt kendskab til ny musik. I ‘Hendes blå øjne’ er det jazzsangerinden Nina Simones og det er en fin underlægningsmusikken til bogen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter