0 kommentarer

Smagen af fugl af Pia Ravn Jensen

af d. 4. juli 2017
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

339

Udgivet

2017

ISBN

9788771888171

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

‘Smagen af fugl’ er Pia Ravn Jensens debutroman, og en fin en af slagsen.

Hovedpersonen Marie er vokset op hos sin mor, damefrisøren Mona, der har et lemfældigt forhold til mænd og alkohol. I sin barndom var fasteren, som kom hver søndag med chokoladefrøer og bibelhistorier, et fast støttepunkt, lige som hendes ven Tobias. Senere åbner en helt ny verden sig for Marie, da der kommer en ny pige i klassen og de bliver venner, det sætter mange tanker i gang og Marie reflekterer i det stille over tingene: hvis Laura er et vidunderbarn…er hun så en lorteunge…

Frekvenserne fra barndommen og ungdommen hvirvles ind i nutiden, og vi oplever og føler nogle af de ting der har formet Marie, ting hun bærer med sig i hjertet og som gør hende til den hun er.

Lige i starten var jeg lidt forvirret, det var ligesom jeg skulle lande i fortællingen og få fodfæste. Men ret hurtigt blev jeg revet med, og havde svært ved at lægge bogen fra mig igen, da der hele tiden gemmer sig noget nyt på de næste sider. Den er rigtigt godt skrevet, og Pia Ravn Jensen formår at male følelserne frem med ord. Jeg kan mærke den lille Marie og jeg kan i den grad føle med den unge kvinde. Der er en form for fællesnævner med den tid vi lever i, uden det er dit eller mit liv, der er beskrevet, så er der alligevel en snært af noget nært genkendeligt.

Jeg er meget begejstret og det er en bog jeg vil komme til at læse igen, ligesom jeg spændt vil vente på næste roman fra Pia Ravn Jensen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter