0 kommentarer

Halvvejen til Rafael af Bjarne Reuter

af d. 30. oktober 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

188

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04668-7, 978-87-02-04668-7

 

“Halvvejen til Rafael” er en samling noveller, som alle omhandler mænd eller fortælles af mænd. Der er nogle af novellerne der virker til at hænge sammen, men de fleste står for sig når de fortæller deres historie. Det er små hverdagsdramaer på hver sin vis og nogle noveller sætter sig bedre fast end andre der let flimrer forbi igen.

“Man har fortalt mig at alting står skrevet på nattehimlen derfor har jeg købt en stjernekikkert – analfabet som jeg er”. Dette citat er fra novellesamlingens bagside og den frister uundgåeligt de som før har læst og nydt Bjarne Reuters forfatterskab.

Sproget er som altid meget flagrende og poetisk, til tider for højtflyvende men det er heldigvis ikke så tit at det generer voldsomt i læsning. Men er du typen der jordnært ser på et abstrakt maleri og tænker; “det forestiller da ikke noget”, så skal du nok undgå denne novellesamling, da den mange gange spiller på det abstrakte, det urealistiske og det man kan læse mellem linierne. Jeg vil dog helt klart anbefale den som en samling man læser en bid af en gang imellem.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter