0 kommentarer

The Devil’s Feather af Minette Walters

af d. 30. oktober 2006
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

356

Udgivet

2005

ISBN

1-4050-5098-5

Originaltitel

The Devil's Feather

Udgave

1.udgave

 

I Minette Walters seneste bog ”The Devil’s Feather” er den unge krigskorrespondent Connie Burns vores hovedperson. Vi følger Connie i hendes jagt på beviser der kan fælde en sindssyg psykopat, der uden samvittighed torturer og myrder kvinder i skyggen af krigens rædsler, først i Sierra Leone, dernæst i Bagdad. Begge steder støder Connie på ham og da hun forsøger at grave beviser frem mod ham, går det først gruelig galt. Hun søger tilflugt i en lille landsby i Dorset, hvor hun hurtigt kommer tæt på landsbyens sorte får, Jess Derbyshire. Jess minder på flere punkter om Connie selv og langsomt kommer de to kvinder ind på livet af hinanden. De to tager, med hinandens hjælp, kampen op mod de dæmoner der overskygger deres liv. De styrker hinanden og bliver dermed i stand til at se frygten i øjnene. Det hele kulminerer i slutningen, som der ikke skal røbes noget af her, andet end at den holder en fast i en skruestik.

”The Devil’s Feather” beviser endnu engang, at Minette Walters mestrer sin krimi og det er svært at lægge bogen fra sig, når man først er gået i gang. Hun kan få læseren til at føle sig som en del af bogen og man må lige tjekke skabet en ekstra gang, inden man slukker lyset og lægger sig til at sove. Karakteristikken af de forskellige personer er fuldstændig og skarp. Som i flere af hendes andre bøger springer Minette Walters mellem kapitlerne og korrespondance eller udtræk fra journaler, hvilket gør historien mere levende og interessant. Skal man komme med en enkelt kritik, kunne det være, at man nu og da ville ønske at kapitlerne var en side eller to længere. Konflikterne og relationerne kunne sagtens tåle at blive uddybet bare en anelse. Men det er også det eneste, der er at bemærke.

Minette Walters er en ukronet dronning af krimien og sammen med Ruth Rendell/Barbara Vine og P. D. James, danner hun et perfekt tre- eller skal man sige firkløver.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter