0 kommentarer

Drengen på stentrappen af Katrine Marie Guldager

af d. 21. december 2009
Info
 
Sideantal

435

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-09579-1, 978-87-02-09043-7

 

“Drengen på stentrappen” er en samlet udgave af 3 novellesamlinger fra Katrine Marie Guldagers hånd. Det er “København”, “Kilimanjaro” samt “Nu er vi så her”.

I “København” hører vi blandt andre om drengen på stentrappen. Han går igen i flere af novellerne, og det er ikke svært at se, at hans tilværelse kunne være bedre. De forskellige personer, der støder på ham, tænker hver især deres, og i det hele taget er “København” en god blanding af indtryk og indtog i forskellige menneskerne hektiske, men også distræte liv.

“Kilimanjaro”s noveller foregår både i Afrika og i Danmark. Vi møder udenlandsdanskeren, som både savner og frygter livet i Danmark, samt det unge par på eventyr. Forholdet mellem mand og kvinde er et gennemgående tema i “Kilimanjaro”, og man ved aldrig helt hvem man skal holde med, eller om det overhovedet er meningen, at man skal tage stilling.

Den sidste novellesamling “Nu er vi så her” er i mine øjne den bedste. Guldager har en evne til at skabe store billeder ud fra korte beskrivelser. Især novellen om adoptivsønnens årlige middag hos “familien” gjorde indtryk.

“Drengen på stentrappen” er ikke en bog man læser på få dage. Den har bedst af at ligge lidt, da de mange små noveller tager tid at bearbejde. Nogle er komiske, andre tragiske, men alle har deres berettigelse og hver sin pointe. Sproget er let og flydende, og der er ingen tvivl om, at Guldager har vejet hvert ord inden det blev skrevet.

Da jeg ikke er vant til at læse noveller, var det lidt af en udfordring at gå i gang med hele 3 af slagsen. Men jeg blev bestemt ikke skuffet. Det skete dog, at jeg blev ganske ærgerlig, når en virkelig god og spændende historie pludselig sluttede, selvom man sagtens kunne forestille sig en hel roman ud fra den intense handling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter