0 kommentarer

H. C. Andersen – Mine yndlingseventyr af H.C. Andersen og Ghita Nørby

af d. 9. januar 2015
Info
 
Sideantal

283

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-35359-2, 978-87-11-35513-8

 

“Prinsessen på ærten”, “Klods-Hans”, “Den lille havfrue”, “Elverhøj”, “Nattergalen” og mange andre af de skønne eventyr som mange af os nok har hørt eller lært at kende gennem vores barndom.

Her i en nyfortolkning af Ghita Nørby. Både i bogform og som lydbog. Og hvis man benytter begge dele på samme tid får man en ret speciel oplevelse, da Ghita lægger sine egne stemmer og stemninger ind i hvert enkelt eventyr.

Hun har gennem mange år på scenen stiftet bekendtskab med H. C. Andersen gennem flere gange, og hun fortolker dem så fint og sjovt, at det er en fryd at læse og lytte til.

Bogen er ikke en man behøver at læse ud i en køre, for hvert lille eventyr kan jo læses flere gange, eller læses højt. Eller man kan sætte sig og læse et enkelt eventyr, for så at vende tilbage til et andet en anden god gang.

Det er en bog for hele familien, ikke mindst fordi Ghita har gjort sproget en smule mere nutidigt i nogle af de ældste eventyr.

Jeg hyggede mig og havde svært ved at slippe bogen, for jeg ville gerne høre det næste, og det næste, og…

Men man skal også have tid til at fordøje og derfor måtte jeg tvinge mig selv til ikke at læse det hele på en gang.

Jeg er også lige ved at sige at hvis nogen kan fortælle og fortolke, så er det i den grad Ghita. Man mærker tydeligt barnet i hende træde frem i den måde de forskellige eventyr er skrevet ned på, og at nogle af eventyrerne er blevet forenklede gør det nemt for de fleste, at forstå budskaberne.

Humor, kærlighed og livsglæde, stråler ud af bogen på alle måder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter