NYESTE
Født:
1805, Danmark

H.C. Andersen

Hans Christian Andersen blev født i Odense. Verdensberømt dansk forfatter, mest kendt for sine eventyr. “Tre Digtninger” (1838) består af et eventyr, et skuespil og et digt.

Død 1875.

Læs mere hos H.C. Andersen Centret

Bibliografi

1822  Ungdoms-Forsøg (digte) 

1829  Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager i Aarene 1828 til 1829 (novelle) 

1829  Kjærlighed paa Nicolai Taarn (vaudeville) 

1830  Digte (digte) 

1831  Phantasier og Skizzer (digte) 

1831  Skibet (vaudeville) 

1831  Skyggebilleder af en Reise til Harzen, det sachsiske Schweitz etc. etc, i Sommeren 1831 (rejsebeskrivelse) 

1832  Bruden fra Lammermoor (syngestykke) 

1832  Ravnen eller Broderprøven (libretto) 

1832  Aarets tolv Maaneder (digte) 

1833  Samlede Digte (digte) 

1834  Agnete og Havmanden (digt) 

1835  Eventyr, fortalte for Børn (eventyr) 

1835  Improvisatoren

1836  O.T.

1836  Skilles og mødes (vaudeville) 

1837  Kun en spillemand

1838  Tre Digtninger

1839  Billedbog uden Billeder (prosa) 

1839  Den Usynlige paa Sprogø (vaudeville) 

1840  En Comedie i det Grønne (vaudeville) 

1840  Maurerpigen (skuespil) 

1840  Mulatten (skuespil) 

1842  En Digters Bazar (rejsebog) 

1844  Kongen drømmer (skuespil) 

1845  Lykkens Blomst (skuespil) 

1846  Liden Kirsten (syngestykke) 

1847  Ahasverus (digt) 

1847  Digte, gamle og nye (digte) 

1848  Nye Eventyr (eventyr) 

1849  Brylluppet ved Como-Søen (libretto) 

1849  De to baronesser

1849  Meer end Perler og Guld (syngestykke) 

1850  Den nye Barselstue (skuespil) 

1850  En Nat i Roeskilde (vaudeville) 

1850  Eventyr (eventyr) 

1850  Ole Lukøje (skuespil) 

1851  Hyldemoer (skuespil) 

1851  I Sverrig (rejsebog) 

1853  Historier 1-2 (fortællinger) 

1853  Nøkken (libretto) 

1855  Historier (fortællinger) 

1857  At være eller ikke være

1863  I Spanien (rejsebog) 

1864  Han er ikke født (skuespil) 

1865  Da Spanierne var her (skuespil) 

1865  Ravnen (libretto) 

1867  Kjendte og glemte Digte [1823-1867] (digte) 

1868  Dryaden (eventyr) 

1870  Lykke-Peer

1870  Tre nye Eventyr og Historier (fortællinger) 

 

 

 

Prinser, pøbel og prinsesser – frit efter H.C. Andersen 1 af Rune T. Kidde, Flemming Jeppesen og Lis Løvdahl

af Jens Markvardsend. 30. juni 2021
I 80’erne skabte Kidde og Kielland det første danske album med tegnede genfortællinger af klassiske eventyr. I 90’erne samlede Kidde igen stafetten op og skabte sammen med tegner Flemming Jeppesen og farvelægger Lis Løvdahahl en kort albumserie der udelukkende indeholdt genfortællinger af H.C. Andersen. Albummet her er seriens første og indeholder Fyrtøjet, Talismanen, Det er […]

Samlede eventyr og historier af H.C. Andersen

af Tiad. 4. juni 2021
Klassiske eventyr og historier udgivet påny Når man hører ordene “Der var engang…” vil den første association være ledt hen på H.C. Andersen. Den populære danske forfatter der både dengang og selv nu mere end hundrede år senere bringer hyggen hjem i stuerne, når børn og voksne samles og læser eventyr op for hinanden. Samlede […]

Om jul af H. C. Andersen

af Splintd. 21. marts 2019
En lille kort bog med nogen små fortællinger af hele Danmarks nok mest kendte forfatter: H. C. Andersen. Her er små fortællinger der alle på en eller anden måde omhandler højtiden, jul. Og der er sågar klassikeren “Den lille pige med svovlstikkerne” som både er yderst smuk og yderst sørgelig. Det er en lille bog […]

H.C. Andersens eventyr om bøger og om at skrive af H.C. Andersen

af Ulla Weishauptd. 9. november 2016
Vi kender alle H.C.Andersen (1805-1875 ) og hans mange dejlige eventyr, der er fornøjelig læsning for børn og voksne. H.C.Ørsted (1777-1851 ) ven med H.C.Andersen, udtalte i sin tid, at H.C.Andersens romaner ville gøre ham kendt, men eventyrene ville gøre ham udødelig, og man må sige, han fik ret. Nu har Høst & Søn taget […]

H. C. Andersens eventyr om ting af H. C. Andersen

af Ann-Charlotted. 6. november 2016
Høst & Søn udgiver tre små bøger med et udvalg af H. C. Andersens eventyr. Temaerne er eventyr om dyr, eventyr om bøger og om det at skrive og eventyr om ting. En af H. C. Andersens specialiteter er eventyr, hvor ting har hovedrollerne – tingseventyr. Alt kunne bruges til at formidle forfatterens følelser og budskab. […]

H. C. Andersen – Mine yndlingseventyr af H.C. Andersen og Ghita Nørby

af Splintd. 9. januar 2015
“Prinsessen på ærten”, “Klods-Hans”, “Den lille havfrue”, “Elverhøj”, “Nattergalen” og mange andre af de skønne eventyr som mange af os nok har hørt eller lært at kende gennem vores barndom. Her i en nyfortolkning af Ghita Nørby. Både i bogform og som lydbog. Og hvis man benytter begge dele på samme tid får man en […]