0 kommentarer

Den døende dandy af Mari Jungstedt

af d. 28. august 2009
Info
 
Sideantal

333

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-611-8

Originaltitel

Den döende dandyn

 

“Tilsyneladende endeløse gange bugtede sig i et kompliceret labyrintsystem. Silhuetter kom og gik, og han kunne ikke skelne ansigtstrækkene hos den mand, han forfulgte. Han anstrengte sig for ikke at indoptage det, han så, forsøgte at beskytte sig selv. Indtrykkene krævede hans opmærksomhed, ville ind under huden.
Han for vild og endte foran en dør. Den forbandede dør. Hvis han bare ikke havde åbnet den.
To sekunder tog det for ham at registrere det, der skete, og forstå det, han så.
Det syn skulle ødelægge hans liv.”
Side 9

Den anerkendte kunsthandler Egon Wallin lever et velordnet og tilsyneladende lykkeligt liv med sin hustru gennem tyve år og et succesrigt kunstgalleri. Alt ser godt ud på overfladen, men Egon Wallin har sin egen plan, alt er sat på skinner. Inden længe vil han have vendt sin stabile tilværelse ryggen, solgt sit galleri og forladt sin kone.

Svaret på hvorfor Wallin har taget denne beslutning, lader imidlertid vente på sig, da alt pludselig tager en helt ny drejning. En forbipasserende finder kunsthandleren dræbt og nærmest hængt til udstilling på et for offentligheden meget synligt sted. Herefter indledes en undersøgelse af både Wallins færden, samt de mennesker han i kunstmiljøet har omgivet sig med, og Wallin er åbenbart ikke den eneste, der har levet et dobbeltliv fyldt med hemmeligheder.

For journalisten Johan Berg går det godt på kærlighedsfronten, forholdet mellem ham og Emma har ellers været lidt turbulent, men det hele tegner lyst, og de har deres fælles datter Elin at glæde sig over. Men Johan lever en farlig tilværelse i jagten på den gode historie, og snart trues både hans kæreste og lille datter på livet.

Hånden på hjertet, så er denne den af Jungstedt bøger, som er faldet mindst i min smag. Efter at have læst bogen sad jeg stadig og funderede over, hvad det lige var der var sket og hvorfor. Set efter endt læsning er selve plottet såmænd udmærket, men jeg synes bare opbygningen med de mange små afsnit og den konstante afbrudte handling, får historien til at fremstå frustrerende rodet. Hvad der måske heller ikke har gjort min interesse for handlingen større er, at det foregår i kunstmiljøet og det lidt specielle persongalleri er ikke noget jeg kan identificere mig med.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter