0 kommentarer

Gurli Gris og de gyldne gummistøvler af Neville Astley og Mark Baker

af d. 8. november 2020
Info
 
Sideantal

30

Udgivet

2018

ISBN

9788771658828

Originaltitel

Peppa Pig and her golden boots (dansk tekst: Birgitte Qvint)

Udgave

1. udgave, 6. oplag

 

”Gurli Gris og de gyldne gummistøvler” er en af de mange bøger i serien om Gurli Gris og hendes familie.

Denne bog adskiller sig lidt fra de øvrige bøger i serien ved, at bogen både er fysisk større end de andre bøger, men også at handlingen er en anelse længere.

I denne fortælling skal Gurli Gris og hendes venner deltage i den store mudder-plaske-konkurrence og Gurli og vennerne øver sig derfor i at hoppe og plaske i mudderpølene.

Til dette ædle formål har Gurli Gris taget sine gummistøvler på, der er meget specielle, for de er lavet af ægte guld. De andre dyrevenner mener dog bestemt at kunne se, at gummistøvlerne blot har gul farve, men bestemt ikke er lavet af ægte guld.

Gurli Gris´ gummistøvler er faktisk så fine, at en and vælger at stjæle gummistøvlerne og tage dem på fødderne og derefter tage på udflugt med de gyldne gummistøvler på. Det er Gurli Gris ikke tilfreds med og Gurli Gris og venner sætter derfor alt ind på, at få de gule gummistøvler tilbage til rette ejermand. Eller ejer-grisebasse.

Gurli Gris og vennerne får hjælp af Kaptajn Hund, der sejler efter anden og af Bedstefar Kanin, der låner sin rumraket ud så de hurtigt kan komme efter den drillesyge and, der har forelsket sig i Gurlis gyldne gummistøvler.

Historien ender naturligvis lykkeligt ved, at Gurli Gris får sine gyldne gummistøvler tilbage så hun sammen med vennerne kan deltage i den store mudder-plaske-konkurrence.

Endnu mere lykkeligt bliver det da Gurli Gris får lavet det største plask nogensinde set i en mudderpøl og hun derfor ender med at vinde den store mudder-plaske-konkurrence.

”Gurli Gris og de gyldne gummistøvler” er en fin bog om Gurli Gris, en bog der er god for både små og lidt større børn.

Bogen indeholder temmelig store og rigtig fine illustrationer og det er en på alle måder fin og underholdende bog, der sagtens kan tåle, at blive genlæst adskillige gange. Det er samtidig en bog, der er sjov og som de fleste børn vil kunne relatere sig til – kort sagt en bog uden for mange dikkedarer, bare en god og børnevenlig bog, som jeg uden tvivl ville anbefale til andre.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter