0 kommentarer

Gurli Gris på cykeltur af Neville Astley og Mark Baker

af d. 8. november 2020
Info
 
Sideantal

16

Udgivet

2018

ISBN

9788771658873

Originaltitel

Peppa´s big race (dansk tekst af Johnnie McCoy)

Udgave

1. udgave, 7. oplag

 

Hvis der er børn eller barnlige sjæle i hjemmet kommer man ikke uden om figuren Gurli Gris, der i de senere år er blevet en enorm succes. Bøgerne om den lille gris og hendes familie sælger som død og djævel ligesom tøj, madkasser, blyanter og andet godt med billeder af Gurli Gris på også gør.

”Gurli Gris på cykeltur” er en af de mange bøger i serien om Gurli Gris og hendes familie: Far Gris, Mor Gris og lillebror Gustav Gris. Hertil kommer bipersoner som Frøken Gazelle, Frida Får, Pedro Pony og baby Alexander.

I denne bog er Gurli Gris taget på cykeltur med sin familie. Det havde ingen af os gættet ud fra bogens titel, vel?

Familien Gris kører om kap og og ned af en bakke selvom forældrene påpeger, at det jo ikke er et cykelløb, men blot en hyggelig familietur. Hyggeligt, også selvom det er hårdt at køre op af en høj bakke.

På vejen kører familien Gris forbi en flok ænder, som de vinker til og hen mod slutningen af bogen kommer alle Gurlis dyrevenner med ud for at køre en dejlig tur. Dyrevennerne kører om kap ned af den høje bakke og det ender med, at Herluf Hund er lige ved at vinde cykelløbet, men naturligvis ender det med, at Gurli vinder i sidste øjeblik.

Man kan godt have den holdning, at dette er en helt klassisk bog om Gurli Gris med en handling der er både børnevenlig og forventelig. En bog for mindre børn med en historie, der er kort og letforståelig og som har gode illustrationer. Selvom handlingen er ganske forventelig og forudsigelig er det ikke desto mindre en fin og underholdende bog, der egner sig rigtig godt til højtlæsning.

Det er en udmærket bog, hvor der ikke rigtig er noget at sætte sin finger på og jeg lander derfor på 4 stjerner.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter