0 kommentarer

Glitrende støv danser af Palle Sigsgaard

af d. 16. januar 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

56

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-06194-9

 

Titlen “Glitrende støv danser” gav mig lyst til at kaste bogen i brændeovnen og tænde for fjernsynet. Men jeg havde ikke adgang til brændeovn på det tidspunkt så jeg valgte at læse lidt i Palle Sigsgaards debutsamling i stedet. . Og jeg fortrød ikke mit valg.

Med de samme gennemgående ord i forskellige sætningsstrukturer formår Palle at hive læseren gennem et dramatisk forløb der på forunderlig vis syntes at foregå i øjeblikket. Først møder vi en mand i en ødemark. Så møder vi en kvinde der er i tvivl. (Hun er faktisk i tvivl 12 sider i træk) Vi får en ide om at de sikkert hører sammen på en eller anden måde og vi undres. . I bogens sidste digt viser det sig da også at der er en forbindelse mellem de to.

Samlingen er desværre delt op i to dele. Den starter godt og dramatisk hvorefter den fortsætter lige så godt. . men bare i en anden stil. Fra at være lange sammenhængende tekststykker bliver digtene til korte digte som står for sig selv. Begge dele er gode fragmenter men de virker forstyrrende når de sættes sammen. Det er ærgerligt for en ellers fremragende digtsamling.

Bogen er underfundig. Hvis du kan lide nedenstående uddrag kan du roligt læse hele samlingen.

“Det at jeg er alene i bjergene
betyder ikke nødvendigvis at jeg er smugler og det at jeg er alene i et mørkt værelse betyder ikke nødvendigvis at jeg er en ugle”

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter