0 kommentarer

Faldne engle af Tracy Chevalier

af d. 13. januar 2008
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

279

Udgivet

2006

ISBN

87-7677-028-1

Originaltitel

Falling Angels

Udgave

2.udgave

 

Romanen ”Faldne Engle” tager sin begyndelse i 1901 i London. Det er en fortælling om især kvindeskæbner og drømme og selve kvindens stilling i starten af det 20. århundrede.

Vi følger 2 familier, Coleman og Waterhouse, der mødes, da de har familiegravsted ved siden af hinanden. Familiernes 2 jævnaldrende døtre bliver hurtigt veninder til trods for at de er meget forskellige. De bruger meget tid med at lege på kirkegården og bliver venner med graverens søn Simon, som de er meget fascineret af.
De 2 mødre er ligeledes meget forskellige. Gertrude Waterhouse er den perfekte husmor, der har nok i mand, hus og 2 børn, og ikke kunne drømme om at falde udenfor rammerne. Kitty Coleman derimod prøver desperat at få noget ud af livet til trods for rollen som hustru og mor. Hun bevæger sig derfor ud i kampen for stemmeret for kvinder, en aktivitet, der kommer til at få katastrofale følger for begge familier.

Romanen er skrevet med en meget spændende fortællerstil. Hvert kapitel er “skrevet” af en af personerne, så man ser de forskellige begivenheder fra flere sider. Her kommer ligheder og især forskelligheder for dagens lys og tegner et godt portræt af livet i England i starten af 1900-tallet. Det er et godt tidsbillede af familieliv, kvindeliv og ikke mindst dobbeltmoralens konsekvenser.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter