0 kommentarer

I den bedste mening af Tove Klackenberg

af d. 16. januar 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

249

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05138-4

Originaltitel

Påtaglig risk att skada

 

Anklager og efterforskningsleder Svea Lundström Duval står over for en frygtelig forbrydelse, hvor to små børn er blevet myrdet. Familieterapeuten Ann-Britt som er udsendt af socialforvaltningen som en støtte for familien i at få hverdagen til at fungere, fandt de to barnelig, omhyggeligt omsvøbt i folie og gemt væk i en kasse. Tiltalt for drabet står nu børnenes forældre, men sagen er omgærdet af mystik, da børnenes mor, den 22-årige Jenny Lindgren tilsyneladende ingen erindring har om, hvad der er sket.

Utrygheden melder sig hos den ellers ret ukuelige advokat, da en ukendt person forfølger og chikanerer hende. Hvem det er, har Svea ingen anelse om, men det går langsomt op for hende, at hendes forfølger mener det alvorligt, og muligvis stræber hende efter livet.

Svensk retssalsdrama når det ikke bliver bedre. Gennem afhøringer og vidneudsagn danner man sig langsomt et billede af, hvad der kan være sket, selvom den uhyggelige sandhed først afsløres til allersidst. Romanen er veldrejet og spændende, og det er ikke just gennemskueligt at regne ud, hvem der står bag forbrydelsen. Forfølgelsen af hovedpersonen giver desuden handlingen ekstra krydderi og spænding.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter