0 kommentarer

Kærlighed for voksne af Anna Ekberg

af d. 29. marts 2020
Info
 
Sideantal

382

Udgivet

2018

ISBN

978-87-400-4925-1

Udgave

2.udgave

 

Christian og Leonora har været i gift i lidt over 20 år. De har en søn, som har været alvorlig syg af leukæmi, hele hans barndom har været en kamp for hans overlevelse, ud og ind af hospitaler – efter fælles aftale har Leonora opgivet sin egen karriere og har taget sig af sønnen, mens Christian har arbejdet og forsørget familien. Nu er sønnen erklæret rask, studentereksamen venter forude, og Leonorara og Christian kan slappe lidt af og for alvor nyde livet. Men så sker der noget. Christian forelsker sig hovedkuls i en ung kollega. Det er nærmest en besættelse, det er god sex, lidenskab – alt det, er er trådt i baggrunden i ægteskabet med Leonora.

Christian beslutter at forlade Leonora. Men han har ikke forudset den voldsomme modstand fra Leonoras side. At blive forladt til fordel for en yngre kvinde, det vil Leonora ikke bare acceptere uden kamp – de havde en aftale, havde de ikke? Hun har ofret sit liv og sin karriere for familien. Hun vil ikke sidde tilbage i en lille lejlighed, som hende den fraskilte kvinde, der må tage tilfældige jobs for at få det hele til at hænge sammen – det er mere tabet af status end det egentlig er tabet af Christian, der får hende til at kæmpe med næb og kløer. Hun kører Christian op i en krog med trusler om, at hvis han forlader hende, vil hun afsløre hans økonomiske svindel i firmaet for år tilbage – og vil hans elskerinde have en mand, der er i fængsel?

Hvad gør en mand, der er presset til det yderste? Christian lægger en desperat plan for at slippe af med Leonora – og han fører planen ud i livet.

Men det ender ikke der – historien udvikler sig, det bliver grumt og grimt og meget dramatisk.

Det er en bog om, hvordan mennesker kan handle, når de er desperate, og ikke ser anden udvej. Og om hvordan man lever med det, man har gjort – kan man overhovedet leve med at have slået et andet menneske ihjel? Moralske dilemmaer fylder hos Christian – skal han melde sig selv? Håbe det ikke bliver opdaget, hvad han har gjort? Christian er ved at bukke under – men så overtager en anden styringen

Anna Ekberg er pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich – de skriver nogle fantastiske, virkelig spændende bøger. Jeg har læst 2 andre bøger af forfatterduoen, ‘Den hemmelige kvinde’ og ‘Havets børn’, som også var rigtig spændende, men jeg vil alligevel udnævne denne til den bedste af de tre, den er uhyggeligt spændende, man sidder helt ude på kanten af stolen og kan slet ikke slippe bogen. Hvis du ikke allerede har læst den – så und dig selv oplevelsen!

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter