0 kommentarer

Giftmagersken af Sarah Penner

af d. 8. december 2021
Info
 
Sideantal

365

Udgivet

2021

ISBN

9788771918694

Originaltitel

(oversat af Lene Skovfoged Haagh)

 

Nella er urolig. Hun har en sær forudanelse om at noget vil gå galt, snart, og den begyndte da hun endnu engang modtog et brev med en delikat anmodning. En anmodning om en dødelig gift. I sig selv noget, der ikke er Nella fremmed. Som apoteker i 1700-tallets London har hun gjort det til sit speciale at afhjælpe kvinder i problemer. Da brevets afsender dukker op, bliver Nella dog en smule mere rolig.

Det er den unge Eliza, der den dag står på tærsklen til Nellas apotek nær Bear Alley. På trods af sin unge alder, tilfalder den hende, på ordrer af sin frue, at hente den dødbringende gift. Det er hende, der oplæres i at tilberede den korrekt, hende, der skal servere den. Og Eliza fascineres af Nella, hendes apotek og hendes viden.

I nutidens London møder vi Caroline. Caroline, der uforudset pludselig befinder sig alene i Londons gader, og længes efter noget helt andet end det turen oprindeligt var planlagt til at byde på. Caroline ender på en slags historisk skattejagt efter fundet af en lille blå apotekerflaske på bunden af Themsen – og i flasken er der indgraveret en lille bjørn.

Giftmagersken er en elegant fortælling, der formår at binde fortid og nutid sammen på en virkelig god måde. Tråde fra fortiden spinder sig ind i nutidens fortælling, så selvom der er tale om to vidt forskellige forløb adskilt af tiden, passer de utroligt godt sammen. Bogen er velskrevet, og det var nemt at komme til at læse mange sider før bogen igen blev lagt til side.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter