0 kommentarer

Guld på Gaden af Eva Parum

af d. 7. december 2021
Info
 
Sideantal

292

Udgivet

2021

ISBN

978-87-94141-34-5

Originaltitel

Guld På Gaden

Udgave

1

 

Fra bogens bagside: Efter fire år i London rykker Maria Oliver-Jones til Helsingør for at hjælpe bankdirektør Svend Kock Olsen med at tiltrække et trecifret millionbeløb til Hamlet Banks store ekspansionsplan. Men tiden er knap, og intet går som planlagt.

Maria får mistanke om, at kursen på bankens aktier holdes kunstigt oppe, en whistleblower begynder at lække historier om betændte erhvervssager til den lokale avis, og så falder en mand ud fra bankens balkon. Er det mord?

”Guld på gaden” er første bind i en planlagt trilogi.

Guld på gaden har en dragende forside, som giver en fornemmelse af en dyster og spændingsmættet handling, og det er da også den fornemmelse man får fra bogens begyndelse.

Men noget går galt.

Efter ganske få sider indledes selve handlingen, som er et underligt sammensurium af bankforretninger og Dallas/Dollars-agtige intriger, med et hav af bipersoner og rodet skitserede scener. Plottet er tvivlsomt, karaktererne for overfladiske og handlingen dræbende kedelig i et tempo, der slet ikke matcher den genre som bogen hævder at tilhøre.

Dette er ikke en thriller!

Handlingen udspiller sig i Helsingør, som navngiven provinsby, men det er tydeligt at forfatteren ikke har kendskab til den kultur, der findes i det virkelige Helsingør. Det virker næsten som om byen blot er navngivet for at have en ekstra pointe til markedsføring af bogen, men netop dét gør mig som læser endnu mere frustreret undervejs, da det ingen betydning har for historien.

Hovedpersonen Maria Oliver-Jones bliver kliché-agtig og usympatisk med et overdrevent forbrug af alkohol og selvmedlidenhed. Det er umuligt at få sympati med hende, og uanset, hvad der sker i bogen sidder jeg med en fornemmelse af at være lidt ligeglad. Både hovedpersonen og samtlige bi-personer er urealistiske, usympatiske og uinteressante.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter


Vær den første til at skrive en kommentar!
 
Skriv en kommentar »

 

You must log ind for at skrive en kommentar