0 kommentarer

Giften af Inger Wolf

af d. 3. november 2019
Info
 
Sideantal

360

Udgivet

2019

ISBN

9788770364485

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Der er et par kvinder i dansk krimilitteratur, som er svære at komme udenom, Lotte Petri, Lone Theils og så Inger Wolf.  Sidstnævnte er nu aktuel med den fysiske udgave af andet bind i pyromanen serien, bogen er oprindelig udgivet som en Mofibo original. Hovedpersonerne er brandefterforskeren Klara Larsen og hendes kollega Sebastian Winther.

Denne gang er et hotel i Tromsø brændt ned til grunden, og stort set alle der befandt sig på hotellet er omkommet. Klara  bliver sendt afsted for at hjælpe sine norske kollegaer, og det viser sig hurtigt at det ikke bare er en almindelig pyroman de har med at gøre, men en terrorrist der kæmper en miljøpolitisk kamp. Med Klara i Tromsø, er Sebastian kommet på sporet af hendes fortid og er begyndt at grave i den. Så da han efterfølgende bliver sendt til den nordnorske by for at assistere, skaber det en lidt akavet situation.

Det er en meget velskrevet bog, som også skræmmer da man ikke kan undgå at tænke på at fanatisme sagtens kunne gøre handlingen til virkelighed. Inger Wolf formår at komme godt ind i hjernerne på sine personer, så man som læser får en meget intens oplevelse. Så endnu en meget velskrevet bog fra hendes hånd.

Inger Wolf (1971) debuterede i 2000 med bogen Sidespring. I 2006 debuterede hun så som kriminalforfatter  med Sort Sensommer på forlaget Modtryk, en bog der skaffede hende Kriminalakademiets debutantpris, og siden har hun leveret en stribe af velskrevne og fængslende krimier. Hendes bøger er kommet langt ud over den danske grænse og udgives i Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Holland, Spanien og USA, og jeg vil ikke forbavses om de på et tidspunkt ender op som film, potentialet er der.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter