0 kommentarer

Gamla Stan-mordene af Lars Bill Lundholm

af d. 16. januar 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

421

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7053-386-7

Originaltitel

Gamla Stan-morden

 

En af Sveriges mest populære og feterede berømtheder, skuespilleren Peter Branting, myrdes kort efter at have bekendtgjort sine planer om at flytte til Hollywood. Fjender har han masser af, så kriminalkommissær Axel Hake har nok at gøre med at begrænse feltet af mistænkte. En teaterdirektør, en instruktør, en agent, og nogle kolleger samt et ukendt antal kvinder, som alle føler sig snydt og bedragede. Tilmed hans egen elskede Hanna har haft et forhold til skuespilleren, og Hake må trække store veksler på nogle af sine medarbejderes velvilje i sine bestræbelser på at holde Hanna udenfor efterforskningen.

Brantings egen mor indgår også blandt de mistænkte, eftersom mor og søn havde et meget problematisk afhængighedsforhold, en omstændighed der knytter Branting til en lille gruppe mænd, som deltager i en yderst aparte og meget fysísk terapiform pga. deres moderbindinger.

Da der så begås endnu et mord samme sted og med samme mordvåben – en dolk som Branting brugte under opførelsen af Shakespeares “Macbeth” – hjælper det meget naturligt Hake godt på vej i hans indkredsning af en sandsynlig morder.

Søsteren Julia må atter en gang knalde en stegepande i hovedet på en af sine underlige elskere og Hakes eget forhold til Hanna er også stadig temmelig problematisk, ikke mindst fordi hun nægter at tale om sit forhold til Peter Branting.

Lundholm har igen skrevet en historie med udgangspunkt i sit elskede Stokholm. Efterforskningen er denne gang lidt langsommelig og løsningen på mordgåderne er ikke specielt ophidsende. “Gamla Stan-mordene” er fjerde bog om Stokholmstrømeren Hake, den lever ikke helt op til mine forventninger efter at have læst de første tre, men de var nu også usædvanligt gode…

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter