0 kommentarer

Gæld til Djævelen af Lisa Hågensen

af d. 25. marts 2018
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

294

Udgivet

2017

ISBN

9788771711189

Originaltitel

Gäld till djävulen - Oversat af Lars Poulsen

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Siden jeg læste ‘Hendes blå øjne’, har jeg glædet mig til fortsættelsen kom. Nu er andet bind af serien med de to bibliotekarer Raili og Ylva udkommet, denne gang med hjælp af kollegaen Solveig.

Som i første bog bevæger vi os lidt ud over det naturlige. Så en hyggelig hvid jul, kan udarte sig til en skræmmende og gruopvækkende oplevelse, man helst vil leve foruden. Det hele starter som en uskyldig slægtsforskning, men jo dybere der graves kommer det frem, at der i 1612 skete noget som den dag i dag påvirker en hel slægt, og Ikke bare slægten, men også andre der blander sig i fortiden.
Det får de tre bibliotekarer så rigeligt at mærke. Det hele starter med Ylva som indlægges på psykiatrisk afdeling, og da Raili forsøger at hjælpe, bliver Solveig draget med ind i sagen. Julen står for døren, men den udarter sig slet ikke som normalt, og efterhånden som juledagene går, bliver stemningen mere og mere fortættet for til sidst at eskalere.
Jeg vil ikke gå i dybden med handlingen da det vil ødelægge læseoplevelsen, men kan kun anbefale at afsætte weekenden til et godt gys.

De to bind kan sagtens læses uafhængig af hinanden, men jeg vil da anbefale af man læser bind et, da jeg finder det er en rigtig god bog, der som denne er velskrevet og fængslende. Lisa Hågensen er hos mig, med disse to bøger, blevet en klar favorit på linje med Stephen King, Katrine Engberg og Arne Dahl.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter