0 kommentarer

Frosne øjeblikke af Camilla Ceder

af d. 14. juni 2009
Info
 
Sideantal

494

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43394-2

Originaltitel

Fruset ögonblick

Udgave

1.udgave

 

Seja, der er ved at uddanne sig til journalist, bliver en tidlig morgen ringet op af sin ældre nabo, Åke, som beder hende om at komme straks, da hans bil er gået i stykker på vej til arbejde, og på værkstedet har han fundet mekanikeren myrdet – skudt og kørt over af en bil. Da Seja ankommer til stedet, MÅ hun bare se liget. Ikke kun begrundet i journalistens faglige interesse, men mere pga. en – hidtil delvist fortrængt – episode fra hendes tidlige ungdom, som nu pludselig dukker op til overfladen.

Da det viser sig, at endnu en mand er blevet myrdet på samme måde som mekanikeren, må Christian Tell, der leder politiets efterforskning, også søge tilbage i tiden for at finde ud af, om ofrene har kendt hinanden, og herved forhåbentlig finde nøglen til de to mord.

Sideløbende med efterforskningen, som foregår i 2006, springer handlingen tilbage til 1993, hvor vi følger den unge pige My, der er på vej til Stensjöns folkehøjskole – på vej væk hjemmefra, fra Solveig, en psykisk syg, svag og klynkende mor, og lillebror Sebastian.
Kapitlerne veksler mellem nutiden og My’s historie.

Det er Camilla Ceders debutroman, og det er absolut en roman, der tegner godt for hendes forfatterskab. Hun formår at bygge en spænding op gennem romanen, og får trådene flettet sammen til sidst. Som der står på forsiden af bogen: “Fortiden kan indhente os alle”.
Plottet er gennemtænkt og personerne er godt og troværdigt beskrevet. Der er rigtig mange personer at forholde sig til i bogen, specielt politiets efterforskningsgruppe er stor, men forfatteren formår at skrive, så man får et indtryk af stort set alle personer i bogen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter