0 kommentarer

Vådområder af Charlotte Roche

af d. 14. juni 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

213

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43016-3

Originaltitel

Feuchtgebiete

 

”Vådområder” af Charlotte Roche, måtte selvfølgelig udkomme 8. marts på kvindernes internationale kampdag, da vi her har at gøre med en ny vild og sjov feminisme.. ifølge bogens omslag.

Jeg er ikke sikker på jeg er helt enig i den definition. Der er ingen tvivl om, at vi har fat i noget nyt og vildt, alene sproget er ud over det jeg normalt finder i den litteratur jeg læser.
Da jeg lige var kommet ind i jargonen måtte jeg dog overgive mig og give omslaget ret. Flere steder har jeg grinet så tårerne trillede ned ad kinderne, men jeg mener samtidig at det er en trist fortælling.

Som jeg læser bogen er der to parallelle historier i bogen. Der er hele den provokerende beretning om den 18-årige Helen, der indlægges efter en mislykket intimbarbering, der har forårsaget betændelse i hendes endetarm. Her bliver hele den intime del af kvindekroppen krænget ud og leveret indsmurt i kussesaft, menstruationsblod og lort. En diametral modsætning til nutidens normer om renhed og angsten for at dufte af sig selv. Her er ingen parfumerede trusseindlæg eller fine duft-serier som vi kender dem fra reklamerne i Women og andre dameblade. Her er det den ægte vare som bliver undersøgt fra yderst til inders. Helen viser os hele sin krop og deler sit meget aktive sexliv med os, lige fra øko-dildoen, tamponerne hun selv laver – så tjener tampax industrien ikke på hende – til turene i byen og hos de lokale ludere, intet er helligt hvilket er meget befriende.
Samtidig er der den anden historie, skilsmissebarnet Helen der desperat ønsker at få sine forældre ført sammen igen, og som forsøger at udnytte hospitalsopholdet for at dette kan ske. Det lykkes ikke men i stedet får Helen bearbejdet sine følelser og får en indsigt der gør at hun kan begynde at leve sit liv.

Det er en bog som jeg finder det er meget svært at sige noget om når sidste side er læst, men efter et par dages afstand er den begyndt at fylde mere og mere. Den stiller et stor provokerende spørgsmål til hele den måde vi i vores kultur forholder os til vores krop og det om kroppen udskiller.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter