0 kommentarer

Flygtningene fra rummet af Lasse Bo Andersen

af d. 14. juni 2019
Info
 
Sideantal

54

Udgivet

2019

ISBN

9788797083758

Udgave

1 udgave

 

Her i huset har vi læst de fleste af Lasse Bo Andersens (1964) bøger med stor fornøjelse og til fælles underholdning for børn og voksne. Vi har gyst i fællesskab over zombier og vampyrer, men denne bog er noget anderledes.

En dag lander der et rumskib med nogle rumvæsener til stor bevågenhed for befolkningen. Alle er nysgerrige, men da der kommer flere rumskibe begynder folk at blive bange. Rumvæsenerne bliver puttet i lejre, der efterhånden bliver overfyldte. I et forsøg på integration bliver de bedst egnede rumvæsener flyttet ud i samfundet, men det går ikke problemfrit. Lyder dette bekendt, om end med mennesker i stedet for rumvæsener…

Det er en meget fin lille bog, der handler om frygt for det vi ikke kender, og venskab når vi giver os tid til at lære hinanden at kende og er åben for forskelligheder. Som sagt en meget anderledes bog fra Lasse Bo Andersens pen. Men en rigtig god bog at læse sammen med sit barn. Den giver noget at reflektere over, og glimrende som afsæt til at snakke med sine børn om mobning og forfølgelse på grund af manglende forståelse. Jeg kan varmt anbefale ‘Flygtningene fra rummet’.

Bogen har et lix på 24 og er målrettet de 10 -12 årige.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter