0 kommentarer

Rynkekneppesygen af Peter Adolphsen

af d. 29. december 2017
Info
 
Sideantal

248

Udgivet

2017

ISBN

978-87-02-17532-5

Originaltitel

Rynkekneppesygen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Latinske vendinger og forklaringer. Kroppens funktioner og sammenhænge. En epidemi opstår.

Denne bog indeholder det hele og lidt til. Vi møder Winnie, som egentlig aldrig har gået særligt højt op i sex, men nu begynder hun at tænke på det hele tiden og hun bliver mere og mere seksuelt frustreret hvorfor hun ender med at onanere offentligt og knalder til højre og venstre. Hvad hun ikke ved er at hun har det sådan fordi et ukendt væsen, der kan formere sig, har taget bolig i hendes hus og krop. Hun render til den ene og den anden undersøgelse, men ingen kan forklare hendes enorme og pludselige sextrang. Da hun eksploderer opdager man at der er noget helt galt og må derfor undersøge hvem hun har været sammen med seksuelt, da det tyder på at være sådan sygdommen smitter. Hendes egen læge viser sig også at være smittet, og selv om det er sjældent at lægen og hendes mand har sex så sker det kort inden hun bliver indlagt. Men det er ikke sit eget liv lægen egentlig frygter for, men sin datters. Der er ingen der ved hvordan de skal stoppe smitten andet end ved at undgå fysisk kontakt, men ellers er rumvæsnet tilsyneladende udødeligt.

Det var en bog som det tog mig rigtig lang tid at læse. Ikke at den ikke fangede, men i starten er der mange fremmedord, latinske betegnelser mm. som det var tungt at komme igennem, primært fordi jeg ikke forstod dem. Først da jeg kom længere ind i bogen kunne jeg finde hoved og hale i forklaringerne. Det er altså ikke en nem bog at gå til, men når man først kommer halvvejs og får den reelle historie godt i gang, så går det noget nemmere.

Jeg er lidt i tvivl om det er science fiction genren denne bog hører under. Men eftersom sygdommen opstår via rumvæsner så vil jeg alligevel mene det. Men al handling foregår på jorden og vi er kun lidt fremme i tiden. Selv om bogen handler om en epidemi så ligner den ikke de mange krimier hvor der typisk opstår en epidemi fordi en forbryder har hældt noget i drikkevandet eller lignende, så den skiller sig godt ud.

Men absolut ikke en bog man går i gang med hvis man ikke er vant til at læse tungere bøger i forvejen. For man skal holde tungen lige i munden især i starten.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter