0 kommentarer

Vejen hjem af Oliver Jeffers

af d. 3. oktober 2021
 

En dreng har svært ved at pakke sin sejlbåd ind i sit klædeskab, for skabet er fyldt af en gammel enkeltmotors flyvemaskine.  Maskinen må luftes, og snart befinder den unge æventyrer sig på månen, strandet uden benzin til hjemturen. Da det bliver mørkt hører han lyde. Det viser sig at en marsmand er strandet samme sted, motoren i hans ufo er kaput. De to piloter stifter på naturlig vis et venskab, og drengen må hente værktøj hjemme på jorden for at hjælpe marsmanden hjem.

Jeffers mestrer at inkorporere den logiske ulogik der er implicit i et barns leg. For hvordan kommer man hjem fra månen? Lader sig dumpe direkte ned, selvsagt. Ned i havet, for at svømme hjem til den hyggelige dagligstue.

Og hvordan kommer man så retur igen? Klatrer op på et bjerg og kalder på sin strandede ven der firer et reb ned som man kan kravle op ad.

Jeffers tegninger kommunikerer roligt og uden de store detaljer den søde historie. Er man begejstret for Benji Davies og historierne om stormhvalen er Oliver Jeffers oplagt. Hos Jeffers får fantasien for alvor vinger.

Her i huset fænger hans bøger spontant – uanset læserens alder.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter