0 kommentarer

Tørke af Michael Pedersen

af d. 14. juni 2019
Info
 
Sideantal

198

Udgivet

2019

ISBN

9788793383944

Udgave

1 udgave

 

Vi befinder os på den blinde villavej Morbærvej, et lille mikrokosmos på Læsø. Det er sommeren 2018 og heden er ulidelig. Bag sin høje hæk iagttager pensionist og enkemand Hugo på 79 år sine naboer. Den højtråbende Iben fra Ny borgerlige, der er ombejlet af to unge fyre fra henholdsvis DF og LA, de to lesbiske madammer, familien Holm, kaldet Danske Bank familien, da hr Holm lever af at vaske penge hvide ifølge Hugo. Der er også Allan lidt længere nede ad vejen, ham er det gået skidt efter han mistede kone og job, men han er Hugos bedste ven og så Emre tyrkisk kiosk ejeren oppe på torvet. En broget skare, der ikke har meget til fælles. Alligevel besluttes det at holde en vejfest og det kommer ikke til at gå stille af. Fornærmelserne fyger hen over bordet efterhånden som de våde varer indtages.

De næste dage er stemningen lige så eksplosiv varm som sommeren. Allan er væk, men ingen kender noget til hans forsvinden og da de finder ham, hænger han og dingler fra et træ….er det mord?

Det er en meget lun bog, der med beboerne på Morbærvej afspejler en del af den danske befolkning og de politiske stridigheder der bliver luftet op til et valg, på en meget satirisk måde. Forlaget sammenligner bogen med tv-serien Lærkevej, der blev vist for nogle år siden, og jeg er ikke uenig.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter