0 kommentarer

Flugten fra klosteret af Lars-Henrik Olsen

af d. 11. oktober 2010
Info
 
Sideantal

446

Udgivet

2007

ISBN

978-87-626-0677-7

 

Lars-Henrik Olsen har skrevet genfortællinger om de nordiske guder. Han har også skrevet fagbøger, genfortalt nordiske sagaer og sagn, og begået et par bøger om pigen Fifa der lever i England i det 11. århundrede. Dette er bog nummer to om Fifa. Den forsætter direkte hvor den første stoppede, men det er slet ikke nødvendigt at have læst forgængeren. Det har jeg ikke, men det skal jeg, for der findes mig bekendt ikke en middelalderroman der i den grad er fænomenal som ‘En lang rejse’.

Forfatteren præsterer at flette historiske begivenheder ind i historien, og vi møder også et par kendte fiktive figurer fra andre romaner. Pragtfuldt er det, at det ikke virker konstrueret, men fakta og fiktion løber fint sammen i en meget fængslende historie. Den er både rørende, modbydelig og spændende i en grad som sjældent ses.

Historien fortæller om Fifa og hendes to voksne rejsefællers vandring gennem det sydlige England midt mellem Kong Vilhelms normanniske besættelsestropper, banditter og fattigfolk. Livet for de tre rejsende er ubarmhjertigt hårdt. Der berettes nøgternt om deres daglige oplevelser, oplevelser der overrasker, uden at de bliver for fantastiske. Glæde og sorg, død, vold og kærlighed: Det er livet der berettes om.

En voldsom smuk historie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter