0 kommentarer

Kavaleren med den gule vams af Arturo Pérez-Reverte

af d. 3. september 2006
Info
 
Sideantal

298

Udgivet

2005

ISBN

87-595-2417-0, 978-87-595-2417-6

Originaltitel

El caballero del jubón amarillo

 

Som med de tidligere bind i serien om Kaptajn Alatriste er dette ikke en bog, man læser, fordi den er hændervridende spændende.

Kaptajn Alatriste har her et forhold til en guddommeligt smuk skuespillerinde, som dog også gør ingen ringere end den spanske konge sin opvartning. Intrigemagerne ved det spanske hof forsøger selvsagt at få ram på kongen i denne forbindelse.

Gæt selv om Alatriste redder situationen og sit eget liv, for det er jo seriens elementære spændingsmoment, at man lige skal nå at tvivle på om han klarer det hele.

Også hans tro væbner Inigo Gomez har opdaget det smukke køn i form af en vis Angelica de Alcazar, der trods sin unge alder er en sand mester udi såvel kvindelist som intrigemageri.

Bedst er Perez-Reverte i de passager, hvor han ophøjer romanen til lommefilosofiske betragtninger over livet, elskoven og skønheden, f.eks. tidligt i bogen, hvor den sovende elskerinde får Alatriste til at gøre sig store tanker om kærlighedens væsen.

Også tidsbilledet – en slags “De Tre Musketerer” i Spanien – er eminent, og forfatteren tager os i hånden til en festlig vandring gennem stræder med knejper, fægtelystne herrer og yndige senorinaer i 1600-årenes Madrid.

Til slut vil jeg gentage mig selv og påpege, at selve plottet bliver langstrakt, når det skal trækkes ud over hen ved 300 sider. Alligevel glæder man sig til næste bind i serien, for det her er alt andet lige gedigent håndværk fra den altid læseværdige Arturo Perez-Reverte.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter