0 kommentarer

Ferietyveriet af Daniel Zimakoff

af d. 5. juni 2007
Info
 
Sideantal

140

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05216-4

Originaltitel

Ferietyveriet

Udgave

1.udgave

 

Albert og Selmas papfar, Morten, er meget opsat på at familien skal på charterferie, og skuffelsen er derfor stor, da de må indse at familiens økonomi ikke lige er til det. Gode råd er dyre og udsigten til en ferie ved Roskilde Fjord truer, men heldigvis finder Morten hurtigt på en nødplan. Hvis de ikke har råd til at flyve, så må de køre. Allerede næste dag er de derfor ude for at se nærmere på en minibus, og da sælgeren siger den er pålideligheden selv, ser det endelig ud til ferien er sikret.

“Det er vores nye bil,” sagde Selma til tilskuerne. “Den skal vi køre til Italien i”.
“Skal I det?” sagde vores matematiklærer. “God tur.”
“Morten fik den ret billigt,” fortsatte Selma. “Altså vi fik en masse film, du ved dv’er.” Selma fik røg i hovedet og hostede. Jeg ville trække hende lidt væk. Sæt nu hele bilen eksploderede. Selma rev sig løs.
“Morten!” Selma hev ham i armen. “Ham manden fra supermarkedet sagde da ellers, at det var en ikkerygerbil, gjorde han ikke?”
Morten trak vejret dybt og bad os gå i skole. Nu!
(side 31)

Pludselig kommer truslen om ferie ved Roskilde Fjord atter tæt på, da det formentlig er det længste, de kommer i deres nyanskaffede bil. Meddelelsen fra værkstedet er at en ny motor er påkrævet og dette vil koste 30.000 kr. hvilket betyder nul Italien. Medmindre da at børnene selv tager affære! Så med god hjælp fra Skorstenen, deres 87 år gamle bedstefar der bor på plejehjem er missionen at få den snydepels af en bilsælger til at hoste op med nogle kontanter.

Bered dig på et godt grin hvis du giver dig i kast med denne bog. Den er virkelig spøjs og særdeles underholdende. Jeg har hørt meget godt om forfatteren, og var derfor ret spændt på at læse denne bog som har fået positiv omtale og jeg blev ikke skuffet. Først og fremmest synes jeg det er en sjov og velfortalt historie, og derudover morede jeg mig over forfatterens underfundige leg med sproget.

En humoristisk forside med børnene der kommer kørende med deres cigarrygende bedstefar på longjohnen. Desuden er der er nogle morsomme helsides illustrationer undervejs i bogen, som forestiller det lidt pudsigt udseende persongalleri i forskellige situationer.

Bogen kan læses fra cirka 10 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter