0 kommentarer

Siriuspassagen af Ole Grønne

af d. 5. juni 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

317

Udgivet

2006

ISBN

87-7739-888-2, 978-87-7739-888-9

 

“Sirius Passagen” overraskede mig. I den tidligere anmeldelse jeg havde læst om bogen så den sjov, men overfladisk ud. Det indhold, jeg efterhånden ikke har kunnet slippe, var på ingen måde overfladisk, selvom den starter sådan.

Peter Sirius er barn af de fede tider. Han blev født i 60’erne, hvor de danske familier havde penge mellem hænderne og økonomien blomstrede. Især hos Peters far, der har bygget et dynasti op som sælger af Sportstøj og med succes har videreudviklet sit koncept. Intet virkede umuligt dengang, især ikke da amerikanerne landede på månen og som en dreng i den tid var Peters liv rosenrødt.

Som et citat fra bogen;

“Der var engang, hvor jeg følte, alting kom for let. Jeg var ikke gammel nok til at tænke sådan, men det gjorde jeg altså. Vi nåede aldrig rigtigt at ønske os noget, før det gik i opfyldelse. Indimellem var det ikke til at vide, om de ting der skete, var noget, man havde ønsket sig. Men det var de vel.”

Men ikke alting i Peters familie hang sammen. Hans mor døde da han var barn og faderen, Bjarne, giftede sig med Tove, som havde en autistisk søn Adam med sig ind i ægteskabet.

Peter har altid betragtet Adam som noget der ikke var så meget værd som en normal person, men eftersom alle omkring ham opmuntrede den tanke, kan han dårligt bebrejdes den. Adam er dog noget helt særligt. Som Autistisk sauvant er Adam en af de få, der er ekstremt intelligente og især rummet fascinerer ham.

Da vi møder Peter er Adam lige død og efterhånden som bogens historie udfolder sig, breder Peters savn efter sin stedbror sig ud over siderne. Det er utroligt smukt fortalt, især da Peters perfekte facade begynder at nedbrydes og de rå følelser bryder frem. I starten havde jeg medlidenhed med Adam for hans situation, men det skiftede ganske langsomt til at have ondt af Peter, efter han mister sin bror.

Anbefales stærkt herfra.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter