0 kommentarer

Familiedigte af Karl-Emil Heiberg

af d. 12. december 2016
Info
 
Sideantal

107

Udgivet

2016

ISBN

978-87-92655-49-3

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Karl-Emil Heiberg (født 1983) er både smed, billedkunstner og uddannet fra Forfatterskolen. Han debuterede i 2012 med digtsamlingen ”Øksen ligger ved træets fod” og fik i november 2016 udgivet sin anden bog, digtsamlingen ”Familiedigte”, på Forlaget Korridor.

”Familiedigte” er en samling digte om en hverdag, som de fleste kan genkende fra sig selv. Der er ganske korte tekster om arbejdslivet, familielivet, om angst og glæde og de relationer, som forfatteren indgår i som søn, som far, som kæreste, barnebarn og ven.

Der er trykt et digt på hver anden side i bogen (altid trykt på bogens højre side), og da bogen kun er på 100 sider i alt, er det en relativt hurtig bog at tygge sig igennem. Hvorfor der kun er trykt digte på hver anden side, nåede jeg aldrig rigtigt at gennemskue. Det generede mig ikke, men gav dog anledning til en let forundring fra min side.

Teksterne i ”Familiedigte” er afdæmpede og gør ikke noget stort væsen af sig. Det kan jeg rigtig godt lide, jeg er nemlig ikke til de digte, hvor der anvendes et svulstigt billedsprog eller en diffus sætningsopbygning.

”Familiedigte” er en fin og læseværdig digtsamling, der handler om de små glæder i livet. Digtene er nemme og ligetil at læse, men der er alligevel en substans i teksterne, som jeg godt kunne lide.

Karl-Emil Heiberg har noget på hjerte og har med ”Familiedigte” bedrevet en læseværdig og fin lille bog, som jeg holdt af at læse. Der er ikke tale om tung litteratur, men derimod om et værk, der er hurtigt læst og hvor forfatteren er virkelig god til at fremmane forskellige stemninger.

Kort sagt synes jeg ”Familiedigte” er en læseværdig bog, der gjorde et vist indtryk, men dog ikke et uudsletteligt indtryk på denne anmelder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter