0 kommentarer

Færgen af Mats Strandberg

af d. 20. juni 2016
Info
 
Sideantal

473

Udgivet

2016

ISBN

9788771465983

Originaltitel

Färjan. Oversætter: Allan Hilton Andersen

Udgave

1

 

I aften tager 1200 forventningsfulde passagerer med færgen fra Sverige til Finland t/r. En tur der varer 24 timer og en kærkommen adspredelse fra hverdagens trivielle gøremål. Det er på sådan en tur, der er mulighed for at slå sig løs. Men hvad gør man, hvis noget ondt rejser med, og der er ingen mulighed for at kontakte fastlandet og ingen steder at flygte hen?

På bagsiden af bogen står der, ”På Østersøen kan ingen høre dig skrige”, bare den lille sætning er nok til, at de fleste får gåsehud. Og det må man sige, at det er noget man får ved at læse ‘Færgen’. Det er en virkelig god gyser, som starter meget uskyldigt og kan i starten godt være lidt kedelig, især hvis man forventer gys og splat lige fra starten. Men det er præcis derfor, ‘Færgen’ er så fantastisk. Forfatteren lader læseren få et rigtig godt kendskab til hovedpersonerne, hvor man hele tiden skifter synsvinkel og ikke mindst færgen Baltic Charisma. Vi får alle følelser med på godt og ondt og får lov til at føle rædslen og ikke mindst håbløsheden. Den er mange gange så spændende, at man nogle gange glemmer, at man slet ikke er med ombord og derfor nogle gange får hjertebanken, og trækker fødderne op under sig, når man hører en lyd udenfor.

Desværre er der nogle enkelte ting, som man kan undre sig over, og som er lidt klicheagtig, men det er ikke noget som ødelægger helhedsindtrykket.

‘Færgen’ er en ond og spændende bog, der vil give en mareridt om natten

Lån bogen på bibliotek.dk

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter