0 kommentarer

Den hengivne Hr. X af Keigo Higashino

af d. 20. juni 2016
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

307

Udgivet

2016

ISBN

9788771465143

Originaltitel

Yogisha X no kenshin. Oversættere: Jonas Steno Olsen, Mette Holm

Udgave

1. Udgave

 

Den enlige mor Yasuko, dræber i selvforsvar sin voldelige eksmand. Hendes nabo, en stille og gådefuld matematiklærer ved navn Ishigami, tilbyder at hjælpe hende med et alibi. I sin desperation accepterer hun naboens tilbud. Politiet kan ikke finde huller i Yasukos alibi, og vælger at konsulterer fysikeren professor Yukawa, som før har hjulpet politiet,, med at opklare komplicerede sager. Dette medfører en hjernekamp mellem to genier, hvor det skal vise sig om, matematiklæreren kan hamle op mod fysikeren.

Når man begynder at læse bogen, kan man godt blive lidt forvirret. Det er en japansk krimi, som også foregår i det moderne Japan, så derfor er det lidt svært at følge med i bogen nogle gange, især når man ikke kender det mindste til Japan. For eksempel bliver der på et tidspunkt skrevet, hvor stort rummet er, og her bliver det forklaret, at det er 6 måtter stort, for mange af os der ikke kender Japan, er det nok et vidt begreb. En anden lille spøjs ting er, at de taler om et kotatsu-bord, igen en ting jeg ikke aner hvad er. Og så er der det med navnene, man skal virkelig holde tungen lige i munden i starten. I begyndelsen byttede jeg ofte rundt på personerne, fordi stavningen af navnene ved enkelte personer mindede om hinanden.

Men det gør ikke bogen dårlig, det er en god bog som er stille og rolig, men stadig spændende på en helt anden måde, end det vi er vant til. Det er først til sidst, at hele puslespillet går op, og man forstår sammenhængende.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter