0 kommentarer

Et spørgsmål om skyld Af Lesley Horton

af d. 6. september 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

313

Udgivet

2005

ISBN

87-7955-299-4

Originaltitel

Snares of guilt, på dansk ved Torben Nilsson

 

“Et spørgsmål om skyld” er en klassisk politiroman med knaphed i sproget og spændinger mellem kollegaer. Gudskelov er der også plads til grovkornet humor, selvironi og mennesker, der trods alt har en vis villighed til at lære af deres oplevelser. Bogen er proppet med så ubehagelige personer og positioner, at man må prise sig lykkelig for at man ikke er vokset op i slummen i Bradford, England, hvor din værste fjende nemt kan vise sig at sove i rummet ved siden af.

Sygeplejerske Rukhsana Mahmood myrdes brutalt. Hun var sikh og gift med muslimske Amajit. Gennem efterforskningen føres betjentene lukt ind i en verden af intolerance og rendyrket racisme. Kriminalkommissær John Handford får tildelt sagen efter et år i unåde ved skrivebordet på grund af anklager om racisme i sin forrige sag. For at hindre en lignende problematisering af den nuværende hentes politistyrkens “asiatiske” kriminalassistent ind som stødpude. Men Khalid Ali har selv sit at slås med. Han udsættes for racisme inden for styrken, og han er ugleset i sin egen familie, fordi han som politimand har valgt at sætte landets love over religionens.

Krimiens styrke er det nuancerede billeder af befolkningen med asiatisk baggrund. Bogens billede af muslimske indvandrere er slående og uventet broget. Gennem kriminalassistent Ali og hans kone får man et spændende kig ind til en engelsk muslimsk kernefamilie.

Til en vis grad kan man sætte sig ind i følgerne af at vokse op i et miljø drænet for positive værdier men proppet med fattigdom. Men det er en voldsom verden af afstumpethed, vold og steroider til store, dumme brød, så de kan slå deres kvinder lidt hårdere.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter