0 kommentarer

Blodskyld af Åsa Larsson

af d. 4. september 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

379

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-970-1, 978-87-7394-970-2

Originaltitel

Det blod som spillts

 

”Blodskyld” er Åsa Larssons anden roman om den kvindelige antihelt Rebecka Martinsson, og den er lige så grum som den første. ”Solstorm” sluttede med forfatterens beroligende efterskrift til den bekymrede læser om, at den stakkels hårdtprøvede Rebecka nok skulle komme på benene igen. Det ville dog være en stærk overdrivelse at sige, at hun er helt klar, parat til livet, da vi møder hende i starten af historien. Hun er sygemeldt og kæmper med at vænne sig til tingenes nye tilstand, men det falder hende langt fra nemt at finde sin plads i Stockholm og blandt kollegerne igen:

”Stien op til hotellet var hård som beton. Som den sprukne ryg på en fortidsøgle. Hun var selv en øgle. Netop landet med sit rumfartøj. Iført menneskedragt og på vej til ildprøven. At imitere menneskelig adfærd. Betragte de andre og opføre sig nogenlunde ligesådan. Bare nu forklædningen ikke gik op i sømmene.” (s. 18)

Skæbnen vil, at hun endnu engang havner tilbage i sin fødeegn langt mod nord, egentlig for at arbejde med noget ganske harmløst, men den lokale præst er blevet myrdet, og selvom Rebecka står endnu mere på sidelinien i efterforskningen, end hun gjorde i ”Solstorm”, viser det sig langsomt men sikkert, at hun ikke kan undslippe begivenhedernes gang.

Ligesom i seriens første bind følger vi også det lokale politi, med den handlekraftige politiinspektør Anna-Maria Mella i spidsen, i deres opklaringsarbejde. Ledetrådene flyder i mange retninger, og der er nok at mistænke, da den kvindelige præst ikke just var perlevenner med byens mandlige befolkning.

Persongalleriet er endnu engang fremragende tegnet lige fra den udviklingshæmmede Nalle, som Rebecka får et ganske særligt venskab med, til den foruroligende præstekone Kristin, og som karakterer udgør Rebecka Martinsson og Anna-Maria Mella med alle deres forskelligheder tilsammen en noget nær perfekt duo.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter