0 kommentarer

Endgame – Himmelnøglen af James Frey, Niels Johnson-Shelton

af d. 1. februar 2016
Info
 
Sideantal

469

Udgivet

2015

ISBN

9788763836227

Originaltitel

Sky Key An Endgame Novel

Udgave

1 oplag 1 udgave

 

Jeg hørte en radioudsendelse på P1, hvor de omtalte en ungdomsbog med et helt nyt koncept, kloning mellem bog, spil og skattejagt – og så var min nysgerrighed tændt. Det var Endgameserien der blev omtalt, og jeg må sige at her er virkelig tale om en ny måde at udnytte bogens univers på i samspil med de moderne medier. Ud over at have en handling, så er bogen fuld af koder og hemmelige spor…også falske… som jeg, som læser, kan forsøge at løse ved hjælp af sociale medier og You Tube videoer. Den læser der først løser gåderne og finder de rette koordinater, finder også nøglen som er gemt et sted på kloden. Der er også 24 gevinster på mellem 5000-100.000 $ som det er muligt at vinde undervejs (multimediedelen forudsætter en gyldig Googlekonto).

“Himmelnøglen” er bind to i Endgametrilogien, der starter med “Kaldet”. De startede tolv spillere og nu er der ni tilbage. Sarah fandt jordnøglen og nu er jagten på himmelnøglen i gang. En meteor er på vej for at smadre kloden, men én spiller og dennes familie kan overleve…så kampen er hård og intet er for barsk når det gælder målet. Ind i mellem synes jeg at bogen virker lidt forvirrende, da det er de forskellige spillere der fortæller samme historie, ud fra hver deres synsvinkel og indsigt. Men ellers skal jeg love, at der er fart over feltet og action til den store guldmedalje.

Det der i starten vakte min nysgerrighed – mig som spiller – blev dog ikke til så meget, jeg tror jeg blev revet med af handlingen og glemte at søge efter hint…jeg opgav måske også lidt under vejs, da jeg ikke helt kunne styre hvad der var hint og hvad jeg selv tolkede som skjulte budskaber.

Min oplevelse af bogen er, at dette er helt klart noget, der er kommet for at blive og det at blande bog og spil på denne måde er simpelthen noget af en genistreg. Så er man en barnlig sjæl der gerne vil lege og udfordres kan jeg virkelig anbefale Endgame. De korte kapitler og farten i bogen gør at man glemmer lidt tid og sted, og jeg er helt sikkert med når sidste bind udkommer.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter