0 kommentarer

Dødsvalsen af Mie Hald

af d. 1. februar 2016
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

180

Udgivet

2016

ISBN

978-87-93383-06-7

 

Anna har altid drømt om at blive danser, og ser, trods omfattende knubs ud til at ville kunne realisere sin drøm.

Anne har ikke mange venner, selv om hun kun går i 1.g og dermed ikke er specielt gammel, er der nemlig mange ting, der skal passes. Dansen er Annas store glæde og flugt, og hun er på danseskolen dagligt. Men hun er også næsten dagligt på hospitalet, hvor hendes storebror, Tristan, er indlagt efter en grum bilulykke, der for omkring 6 år siden tog livet af deres mor og reducerede Tristans hjernekapacitet væsentligt.

Anne ser dog ud til at klare skærene, lige indtil en ny skikkelse, Kritanta, valser ind i hendes liv og bekendtgør, at det også er tid til at sige farvel til Tristan. For det er Anna bare ikke parat til! Om hun så skal kaste sig selv ind som deltager i dødens spil om Tristan.

Dødsvalsen er en god ungdomsbog. Trods de mange, og tunge, temaer er den forholdsvis hurtigt læst, uden at det på nogen måde går ud over håndteringen af selvsamme temaer, personkarakteristikkerne eller miljøbeskrivelserne. Ja, alt i alt nød jeg i højeste grad bogen og skildringerne af gymnasiemiljøet og et par overraskende kærlighedshistorier, der heldigvis på ingen måde var så overtegnede, at de tog magten fra resten af emnerne.

Og dog giver denne næsten skamløse ros ikke anledning til en topkarakter, hvorfor? Svaret er Epilogen. Så hvis du som læser vil gøre dig selv en tjeneste, så lad være med at læse epilogen. I så fald er jeg sikker på at historien topper. Epilogen tager en hamrende god, dybsindig, og ja, til tider mørk, bog og prøver på at køre en gang Danielle Steel ind over til sidst. Ja, mine fordomme er på plads! Jeg behøver ikke at vide noget om Annas fremtidige STRÅLENDE karriere. Jeg har intet brug for at få skåret ud i pap, at fremtidige mænd i Annas liv har blegnet i forhold til Kritanta. Jeg husker svagt en scene fra Dead Poets Society, hvor professor John Keating beder eleverne om at rive nogle sider ud af en bog. Så drastiske behøver vi ikke være her, men drop epilogen og få en sublim læseoplevelse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter