0 kommentarer

En vampyrs bekendelser af Anne Rice

af d. 15. februar 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

339

Udgivet

2000

ISBN

978-87-595-2639-2

Originaltitel

Interview with the Vampire

 

Glem alt om at vampyrer er grimme, beskidte uhyrer, der ikke kan tåle synet af kors og lugten af hvidløg! Ved at læse Anne Rices ”En vampyrs bekendelser” får vi nogle helt andre sandheder fortalt. Vampyrer er faktisk smukke, intelligente og stærke væsner, med et dræberinstinkt der siger spar to!

Vampyren Louis sidder i en lejlighed i New Orleans og fortæller om sit over 200 år gamle “liv” til en ung, rædselslagen journalist. Louis bliver lavet til vampyr i 1791 af den ondskabsfulde Lestat, som egentlig kun er ude efter Louis` plantage. Louis bliver Lestats følgesvend, og han lærer at dræbe, selvom han faktisk ikke har samvittighed til det og helst lever af at udsuge rotter. Louis bliver en dag nødt til at give efter for sit begær og lader det gå ud over den lille forældreløse pige, Claudia, som Lestat derefter laver til sin og Louis` “vampyrdatter”. Claudia syntes dog ikke om Lestats måde at være på og beslutter at prøve at gøre det af med ham. Det lykkedes også, tror hun da, og for at lægge det hele bag sig tager hende og Louis til Europa for at finde flere af deres art.

En utrolig smuk, ja næsten realistisk roman om vampyrer, som jeg kun kan anbefale! Når du først er gået i gang med den, lægger du den ikke fra dig, før du er færdig (jeg læste den på under en uge).
Derudover er der lavet en filmatisering “Interview with the Vampire”, som faktisk har ramt bogen meget godt. “En vampyrs bekendelser” er første bind i serien “Vampyrkrøniken”, som indtil videre er på 7 bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter