0 kommentarer

Ole Ernst – drømmer jeg, eller – af Niels Martinov

af d. 6. marts 2010
Info
 
Forlag
Sideantal

339

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7604-140-3

 

Vægten af denne bog er det første man mærker ‘Drømmer jeg, eller …’ tages ned fra hylden. Den vejer dobbelt så meget som andre bøger med samme størrelse. Måske er det helt med vilje fra forlagets side. Skal tyngden understrege at der her fortælles om en af dansk teater og films største skikkelser? En af de vægtigste (og vigtigste) personligheder indenfor dansk kultur? Sikkert er det, at det er skuespilleren Ole Ernst, der er hovedpersonen. Og hvilken hovedperson.

Forfatter Niels Martinov fortæller historien, der indimellem er suppleret med flere af Ole Ernsts kollegers udsagn om ham selv. Mest interessant er bogen når hovedpersonen selv fortæller direkte til Niels Martinov. Bogen indledes med en kort samtale mellem de to. Allerede der træder Ole Ernst frem som en mand det ikke er helt let at komme ind på livet af.

Selve historien starter i baggården i København, hvor Ole voksede op som ene dreng blandt en hel flok piger, og følger ham livet igennem både professionelt og privat. Især hans teaterarbejde fylder meget, og der bliver beretningen en anelse for faktuel med opremsningen af diverse teaterforestillinger. Læseoplevelsen glider i baggrunden og læseren distanceres fra historien. Som ellers lagde godt ud. Samtidig glimrer beretningerne om Ole Ernsts filmoptrædender ved deres fravær. Den del dækkes stort set kun af hans gennembrud på det hvide lærred. Olsenbanden er for eksempel kun nævnt som en sidebemærkning.

Man skal være aldeles teaterinteresseret for ikke at kede sig lidt undervejs.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter