0 kommentarer

Mit liv som geisha af Arthur Golden

af d. 15. februar 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

581

Udgivet

2000

ISBN

87-7883-031-1

Originaltitel

Memoirs of a Geisha

 

Hovedpersonen i “Mit liv som geisha” er Nitta Sayuri, der ved historiens start er en ældre dame, der har besluttet sig for at fortælle os – læserne – om sit liv som geisha.

Nitta Sayuri – der kaldes Sayuri – møder vi i en fattig fiskerlandsby i Japan i 1929. Da hendes far ikke længere kan forsørge Sayuri eller søsteren sælges de begge til slaveri i et berømt geishahus i storbyen Kyoto. Sayuri er på dette tidspunkt kun 9 år gammel.

Som læser følger man Sayuri i hendes hverdag, hvor hun forsøger at komme overens med tanken om, at hendes far har svigtet hende, og hun forsøger at leve med, at de øvrige geisha-piger hader hende og er ondskabsfulde over for hende fordi de ser Sayuri, som en konkurrent, der vil gøre dem overflødige og dermed arbejdsløse.

Da anden verdenskrig bryder ud lægges der præs på Japan for at lukke geisha-husene. Da Sayuris geisha-hus lukker står Sayuri uden arbejde, uden penge, ingen mad og intet hjem. Sayuri må så søge andre metoder til overlevelse, og hun må også finde sin egen identitet nu da hun ikke er geisha mere.

Jeg vil ikke afsløre bogens slutning her – det ville være en skam – vil bare sige, at det er en god slutning, der er spændende, så læs bogen!

På trods af de næsten 600 sider er “Mit liv som geisha” meget spændende og medrivende, og man sluger bogen i en mundfuld. Den er overbevisende, rørende, spændende på alle planer. Personerne gør stort indtryk på læseren og er meget overbevisende beskrevet. Sproget er rigt på billeder, og steder, personer og begivenheder er skrevet med stor indlevelse. Derfor: Læs bogen og slug den – det er en rigtig god bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter