0 kommentarer

En syg historie om en rask dreng af Ulrik T. Skafte

Info
 
Sideantal

34

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7090-767-5

 

Da syge historier er meget velkomne her, måtte jeg straks skaffe denne børnebog, og læse den for poden.

Forsideillustrationen lod nok ane, hvad der var tale om, idet drengen her står med sit superskjold og får gæslinger, røde hunde og får til at prelle af som vand på en gås.

Men ak! Historien om Asle er bestillingsarbejde, og det mærkes. Den er måske nok opstået som følge af et konkret behov for at få små uvaccinerede individer til at lade sig stikke med en supermandskanyle – uden skrig og skrål, men så er der heller ikke meget mere i det.

Asles umiddelbare tolkning af mors snak om mæslinger, røde hunde og fåresyge er historiens underholdende element, og dette er beklageligvis ikke udfoldet til mere end den visuelle misforståelse.

Illustrator Rasmus Juul har lavet en række farvestrålende billeder af Asle, hans indre billeder og samtaler med mor og far. Tegningerne er store og generelle, med massive farveflader. De virker godt som sådan og det undrer mig, at Rasmus Juul har valgt at bryde stilen med småstreger, der skal bryde fladerne, hist og pist.

Alt i alt et skuffende helhedsindtryk som måske var blevet modtaget bedre her i huset, hvis vi havde stået med en skrigunge, der ikke ville vaccineres. Hvor om alting er, er jeg ikke blevet bedt om at læse bogen højt igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter