0 kommentarer

Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet af Bjørn Rasmussen

af d. 3. juni 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

93

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-11629-8

 

Vi befinder os på bøh-landet i Jylland i nyere tid – her bor den ca. 15-årige Bjørn, der i det skjulte har indledt et forhold til områdets ridelærer, der er en voldsom mand, som er markant ældre end Bjørn.

Romanen skildrer Bjørns hverdag, og det er en grusom fortælling om ulykkelig kærlighed, en dreng, der cutter sig selv og en dreng, hvis forhold til familien ikke er særlig optimalt. Bogen er fuld af beskrivelser af denne ulykkelige kærlighed, om at være fanget i et lille samfund, om det turbulente forhold til moderen, omsorgen over for de mindre søskende og af beskrivelser af forskellige seksuelle eskapader.

Desværre er bogen ikke særlige overbevisende. Sproget er for turbulent, skrivestilen er rodet og handlingen er næsten ikke til at få øje på – ligesom formålet med bogen står hen i det uvisse for undertegnede læser. Det kan selvfølgelig være fordi det er mig, der har misset et eller andet under læsningen – men ikke desto mindre er dette en bog jeg ville ønske jeg aldrig havde læst. Sjældent har jeg læst en bog, der i den grad både keder mig og frastøder mig. Dog er jeg nødt til at tildele bogen en enkelt stjerne – fordi det trods alt lykkes mig at læse bogen færdig uden at smide den ud med køkkenaffaldet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter