0 kommentarer

The Walking Dead – Kødets lyst af Robert Kirkman

af d. 29. maj 2013
Info
 
Sideantal

144

Udgivet

2013

ISBN

978-87-92320-57-5

Originaltitel

The walking dead

 

Zombie serien er ikke stort andet end en vaskeægte sæbeopera fyldt med levende døde. Uanset af Mårdøn Smet i det danske forord netop skriver at det lidt af en tilsnigelse af påstå netop det.
Men The Walking Dead har alle ‘sæve’-operaens træk. En evigt løbende fortælling, hvor handlingen formes ud fra de intriger der opstår mellem historiens figurer. Her er handlingen sat i et univers hvor størstedelen af klodens befolkning er døde, og nu stolprer rundt på jagt efter frisk menneskekød.

Hovedpersonen Rick har samlet en flok overlevende i et fængsel. I forrige bind berettedes hvordan flokken fandt fængslet og mødte dets beboere, – både levende og døde, og hvor det viste sig, at de døde af dem var langt at foretrække. Nu er gruppen veletableret i fængslet og så brygger forfatteren videre på de mulige intriger der måtte opstå. Og GAB! Dem er der alt for mange af, det indebærer udenomsægteskabelig sex, en forsmået elskerinde, etc. etc. Uhyggen og originaliteten i de blege sorthvid sider er langt væk. Til gengæld introduceres et element der absolut ikke er kærkomment: forudsigelighed. Føj, en fuser.

Romancen er kvalm, den fører i bedste Klaus Rifbjerg-stil til et selvmord hvorefter konflikterne for alvor bryder ud i gruppen. Klimaks kommer da de to store alfahanner kastes ud i opgør på ord og næver. Et opgør der trækkes unødigt ud over bogens afsluttende del.
Bind 3 var afgjort LANGT bedre.

Lån tegneserien på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter