0 kommentarer

En endnu levendes hånd af Jørn Falk

af d. 6. august 2018
Info
 
Sideantal

63

Udgivet

2018

ISBN

978-87-93272-50-7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”En endnu levendes hånd” er en digtsamling skrevet af en forfatter jeg aldrig havde hørt om, før jeg fik denne lille og fortættede digtsamling mellem hænderne.

Forfatteren hedder Jørn Falk – og han er ikke sådan at sætte i bås, men her er blot nogle af de etiketter, der kan sættes på ham: psykiatrisk patient, arbejder på bådhavnen i Aalborg, lagerarbejder og et menneske, der har løbet en halvmaraton. Lyder det sammensat? – det er det skam også, men samtidigt også temmelig interessant.

Som det næsten kan gættes af bogens titel er digtene selvbiografiske og handler om det liv, som forfatteren har levet.

Digtene handler bl.a. om bokseren Muhammed Ali, der ifølge forfatteren er den største, om verdens tilstand, om tiden i folkeskolens store klasser, dommedag, mytologi og om forfatterens tid som handelsskoleelev (”og kan jeg få et billigt grin på andres bekostning? Det sidste kunne de så erfarede jeg” – side 18).

Man kan sige, at digtene i denne bog er spraglede og stritter i mange retninger, men det gør sådan set ikke noget. Det er med til at give et indblik i forfatterens tilværelse og tankegang, hvilket slet ikke er kringlet eller underlig – som nogen måske kunne have forventet når man netop har læst, at forfatteren har været psykiatrisk patient.

Denne anmelder kan godt lide digtene i ”En endnu levendes hånd”, i det hele taget synes jeg, at dette er en vellykket bog.

Teksterne var interessante at læse, lærerige, men også medrivende på samme tid. Bogen kommer nok ikke til at indkassere forfatteren en formue for mange solgte bøger, men derfor er bogen alligevel læseværdig – jeg synes faktisk jeg blev lidt klogere af at læse den (tro det eller ej).

4 stjerner til ”En endnu levendes hånd” – dette er nemlig en meget fin bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter