0 kommentarer

En djævelsk plan af Inger Wolf

af d. 3. november 2018
Info
 
Sideantal

277

Udgivet

2018

ISBN

978-87-7200-399-3

Originaltitel

En djævelsk plaln

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Inger Wolf har med ”En djævelsk plan” lavet et godt tænkt plot, som kommende læsere kan glæde sig til.

Bogens hovedperson er psykiateren Christian Falk, der bliver kaldt ud til et gerningssted, hvor en handicappet mand findes druknet i sin swimmingpool, mens hans kørestol stadig står i soveværelset. Ingen tvivl om, at det ikke er en ulykke.

Fra nogle overvågningsvideoer finder politiet frem til, at Christian har været på gerningsstedet lige før mordet, selvom han påstår noget andet. Inden politiet når at arrestere ham, stikker han af for på egen hånd at finde ud af, hvem der vil hænge ham op på mordet.

Christians flugt fra politiet og hans opklaring af sagen er lidt langtrukken og kunne godt være erstattet af, at vi kom lidt tættere ind på ”den onde”, for selvfølgelig er det ikke Christian, der er morderen.

Det er i sandhed en djævelsk plan, der er sat i værk. Som læser præsenteres vi gennem krimien for ting, som vi nok fornemmer er spor, men som vi ikke kan kæde sammen før til allersidst. Sporene er flere steder så tydelige, at jeg blev irriteret over, at de ikke blevet præsenteret på en mere sofistikeret måde, men blev smækket lige op i synet på mig.

Jeg må nøjes med at give 3 stjerner, for da plottet til sidst blev afsløret, blev jeg skuffet over, at Inger Wolf skøjtede så let hen over den dystre begivenhed, der var afsæt til hele plottet. Den begivenhed fortjente et helt kapitel eller to for sig selv og ikke bare at være parantes eller springbræt til plottet.

Min udgave af bogen er en lækkert hæftet udgave med vokset omslag og smukke isblå/grønne bogstaver – en nydelse i sig selv.

Bogen er sidste bind i en trilogi, men kan sagtens læses selvstændigt, og jeg følte mig godt underholdt hele vejen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter